Future of FOOD 9: Zeewier

"Zeewier is het nieuwe gras" Australische wetenschappers denken een wondermiddel te hebben ontdekt tegen klimaatverandering, waarmee nog geld te verdienen is ook. Is een klein zeewierplantje de redding van de veehouderij? zeewier is het nieuwe gras Voormalig modeontwerper Sam Elsom begon aan de oostkust van TasmaniĆ« een zeewierboerderij. Met het kweken van de rode zeewiersoort Asparagopsis wil hij klimaatverandering tegengaan. Door dagelijks een kleine hoeveelheid zeewier toe te voegen aan het voer van koeien vermindert de hoeveelheid methaan die ze uitstoten met wel 90%. Foto’s: Nick Green lees verder in het Fin. Dagblad 13.08.2020 --- Wordt zeewier het duurzame landbouwproduct van de toekomst? Zeewier slaat CO2 op, zuivert het zeewater en heeft weinig nodig om te groeien. Je kunt er op een duurzame manier allerlei producten van maken, mits je rekening houdt met de natuur. NU.nl 19.05.2020 --- foto Natuur en Milieu

Comments

Popular posts from this blog

Het Polderbeleid in het Scheldedepartement (1794-1814)

FUTURE of FOOD: "Algaculture"

FUTURE of FOOD: "Blue Food"