BESTUUR: - Luc Ferry in het FD

‘De technologische globalisering is doelloos en oncontroleerbaar’ De Franse filosoof Luc Ferry (65) stelt dat er een industriële revolutie gaande is, waarin wordt gestreefd naar bevrijding op elk denkbaar gebied.

Luc Ferry
Luc Ferry kijkt graag vooruit. Er zijn naar zijn idee al genoeg sombere beschouwingen over de ondergang van de westerse beschaving, de daling van het onderwijsniveau of de dreigende onderwerping aan de islam. Niet dat het allemaal onzin is, meent hij. ‘In elke kritiek op onze tijd zit veel waars.’ Maar dat er zo weinig wordt nagedacht over ontwikkelingen die binnen afzienbare tijd onze levens op hun kop zullen zetten is zorgelijk, meent hij.
‘We moeten onze ogen niet langer sluiten voor de wereld die er aan komt’, waarschuwt Ferry in een gesprek per mail. ‘Wij beleven de derde industriële revolutie, die van de nanotechnologie, digitalisering, biotechnologie en kunstmatige intelligentie. Die heeft twee belangrijke gevolgen: aan de ene kant de technogeneeskunde en aan de andere kant de deeleconomie.’

Lees er hier alles over.

Fin. Dagblad 11 april 2017

Comments

Popular posts from this blog

Future Affairs Live bij Leiden City of Science 2022

ELKE REGIO TELT!

FOCUS - Ingrijpen in het Klimaat